چاپ مقاله عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور در مجله معتبر Cytokine

به گزارش خبر نگار وبدا، مقاله دانشیار دانشکده علوم پزشکی نیشابور دکتر سعید سمرقندیان دانشیار و مدیر گروه علوم پایه پزشکی در مجله معتبر Cytokine با ضریب تاثیر (2.94) در ISI, Web of Science به چاپ رسید.

این گزارش می افزاید : این مقاله که در سال 2016 به چاپ رسیده است تنها به بخشی از تحقیقات  دکتر سمرقندیان  اشاره  دارد که در سال جاری به همت ایشان  و تحت عنوان

Crocin attenuate Tumor Necrosis Factor-alpha (TNF-α) and interleukin-6 (IL-6) in streptozotocin-induced diabetic rat aorta.

در مجله سایتوکاین در کشور انگلستان بچاپ رسیده است.

دیابت  یکی از شایع ترین و خطرناک ترین بیماری  های غیر واگیر دنیا و در ایران می باشد. ابتلا به دیابت، یک عامل خطر ساز برای ایجاد بیماریهای عروق کرونر و همچنین سکته های قلبی است. بطوریکه داده ها نشان میدهند که بطور متوسط 80% مرگ و میر در بیماران دیابتی ناشی از اثار و اختلالات عروقی است. دیابت روند ایجاد تنگی عروقی را تسریع می کند و باعث در گیری متعددی از رگهای قلبی و بیماریهای عروقی شدید تر و گسترده تر در بدن  میشود.  از طرفی التهاب نیز بدنبال اختلالات فوق در بیماران دیابتی  بطور شایعی دیده می شود.  در تحقیق فوق به بررسی اثرات یکی از عصار های اصلی  زعفران ( کروسین) بر روی  سطح گلوکز خون، و پروفایل چربی، فاکتور های التهابی از جمله IL—6 و فاکتور تخریب بافتی TNF-a  در عروق موشهای صحرایی دیابتی مزمن پرداخته شده است.

لازم بذکر است مجله فوق توسط انتشارات Elsevier  کشور انگلستان به چاپ می رسد.

لینک دسترسی به مقاله: