روشهای مناسب جهت نگهداری مواد غذایی

امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

به گزارش وب دا : خانم مهندس الهه کارگذار کارشناس صنایع غذایی شهرستان فیروزه بیان کرد:

امروزه همزمان با تغییر سبک زندگی و افزایش شهرنشینی ، دور ریز غذا نیز به دلیل فساد ماده غذایی و عدم رعایت روش صحیح نگهداری افزایش یافته است . از جمله عوامل موثر که باعث فساد مواد غذایی می گردد میتوان به  میکروارگانیسم ها ، آنزیم های طبیعی موجود در ماده غذایی ، حشرات و انگل ها ،دمای نامناسب، رطوبت نامناسب، نور، مدت زمان نگهداری مواد غذایی اشاره کرد.  

در صنعت جهت نگهداری مواد غذایی از روشهای  1- حرارت دادن   2- سرما و انجماد   3- خشک کردن   4- مواد شیمیایی   5- غلیظ کردن   6- دود دادن   7- اشعه دادن   8- انبار و سیلو 

 9- تخمیر استفاده می کنند .

فریز کردن یکی از بهترین روش‌های نگهداری بعد از تازه خواری است، به این معنا که اگرمی توانیم ماده غذایی را تازه بخوریم، اگر نشد، منجمد کنیم. در غیر این صورت، کنسرو کرده و در نهایت، از خشک کردن استفاده کنیم که البته در مورد هر یک از این روش‌ها رعایت اصول اولیه الزامی است.

ایشان همچنین در ادرامه به ذکر چند مورد از روشهای نگهداری مواد غذایی اشاره کردند.

1-    محل نگهداري روغن در مغازه ها و منازل بسیار حائز اهميت است و بايد دور از نور و حرارت، خشک وخنک  نگهداری شود.

2-    براي نگهداري برنج براي مدت طولاني بايستي به هر 10 كيلوگرم برنج حدود 150 گرم نمك اضافه كرد.

3-    نمك‌هاي يد دار نبايد به مدت طولاني در معرض نور خورشيد و يا رطوبت قرار گيرند چرا كه يد خود را از دست مي‌دهند.

4-    درجه حرارت نگهداري پنير 2 تا 4 درجه سانتي مي باشد و دماي بالاي 8 درجه باعث فساد آن مي شود. در 2 درجه سانتي گراد مدت نگهداري پنير يك سال مي باشد.

5-    كره در 18- درجه سانتي گراد تا يك سال و در دماي 4+ درجه تا يك ماه قابليت نگهداري دارد.

6-    کلم تازه بهترین طعم را دارد؛ اما می‌توان آن را تا ۲ ماه درون یک کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد.

7-    سیب باید در دمای ۳۰ تا ۳۲درجه سانتیگراد نگهداری شود، کافی است دما ۱۰درجه گرم‌تر باشد تا سیب به سرعت پخته شود.

منبع : روشهای نگهداری مواد غذایی ، نام نویسنده یا مولف: مرتضی ملکی، شهرام دخانی.